Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
Hoe verlopen de gesprekken?

In het eerste gesprek worden allereerst de aanmeldingsklachten beluisterd.
Aansluitend wordt bekeken hoe cliënt en therapeut de problemen samen kunnen aanpakken. In overleg met de cliënt worden afspraken gemaakt over het verdere verloop van de begeleiding. In de beginfase kunnen de sessies kort op elkaar volgen. Daarna wordt – in wederzijds overleg – de periode tussen twee opeenvolgende sessies groter.

Uiteraard verlopen alle gesprekken in een vertrouwelijke sfeer zoals omschreven in de deontologische code van de Belgische Federatie van Psychologen. Therapie kan zowel in het Nederlands als in het Engels.

Hoe lang duurt een therapie?

Het aantal sessies kan – afhankelijk van de situatie en de omstandigheden – zeer sterk verschillen. Sommige cliënten hebben genoeg aan enkele gesprekken, de meeste begeleidingen worden afgerond na 4 tot 12 gesprekken. Soms komen cliënten die daar nood aan hebben langer.

Hoe wordt een therapie afgesloten?

Een cliënt kan de therapie op elk moment stoppen. Uiteraard wordt een begeleiding meestal afgerond in overleg. Te allen tijde kunnen cliënten nadat een begeleiding is afgerond opnieuw contact opnemen om een follow-up gesprek te plannen of om verdere begeleiding te voorzien.

Hoeveel kost een sessie?

Een gesprek kost 70 euro voor een sessie van 1 uur, ongeacht het aantal personen dat aan het gesprek deelneemt.

 
Professionele verenigingen
Hoeveel kost een sessie?

Een gesprek kost 70 euro voor een sessie van 1 uur, ongeacht het aantal personen dat aan het gesprek deelneemt.